Liga Profesionistă de Fotbal a solicitat, luni, FRF clarificări privind modul de aplicare al articolului 41 din Regulamentul Disciplinar, după ce dreptul de joc al portarului echipei Petrolul, Peterson Pecanha, şi cel al atacantului formaţiei Astra Giurgiu, Denis Alibec, la meciurile din etapa I a Ligii I au fost contestate.

Conducerea LPF susţine într-un comunicat publicat, luni după-amiază, pe site-ul lpf.ro, că partidele din Cupa Ligii şi din Supercupa României trebuie să fie luate în calculul suspendării unui jucător, deoarece acestea sunt jocuri oficiale.

FRF a răspuns cererii de clarificare venite din partea LPF, pe marginea dreptului de joc al unor fotbalişti care au evoluat în prima etapă a Ligii I, forul de la Casa Fotbalului precizând că fiecare caz este de competenţa Comisiei de Disciplină, care judecă pe baza regulamentelor FRF, FIFA şi UEFA.

Considerăm că organismul abilitat cu soluţionarea, de la caz la caz, a fiecărei chestiuni legate de sancţiunile disciplinare şi modul lor de executare este Comisia de Disciplină. Desigur, comisia competentă se întemeiază, în demersul ei judiciar, atât de dispoziţiile regulamentelor interne ale FRF, cât şi pe cele obligatorii ale FIFA şi UEFA. Astfel, ne exprimăm încrederea în competenţa decizională a organelor abilitate cu soluţionarea fiecărui caz de natură disciplinară şi ne declarăm, în continuare, deschişi la propuneri de modificare constructivă a regulamentelor", se arată în scrisoarea de răspuns a FRF, semnată de secretarul general al federaţiei, Gheorghe Chivorchian.

Acesta le reaminteşte oficialilor LPF că au fost reprezentaţi de secretarul general al ligii, Justin Ştefan, la discuţiile privind modificarea regulamentelor şi la şedinţa Comitetului Executiv al FRF din 11 iulie 2014, când a fost adoptată forma finală a ROAF şi RD, având astfel cunoştinţă de prevederile care au fost analizate cu acele prilejuri, cât şi de efectele lor.

 "În cadrul şedinţelor de lucru asupra modificărilor regulamentelor FRF, respectiv ROAF, RD şi RSTJF, Liga Profesionistă de Fotbal a fost reprezentată prin secretarul său general. Mai mult, dvs. aţi participat în mod activ atât la şedinţele de lucru, cât şi la şedinţa Comitetului Executiv al FRF din data de 11 iulie 2014, ocazie cu care s-au pus din nou în discuţie ROAF şi RD, persoanele prezente convenind asupra formei finalea a acestora. Prin urmare, aveţi cunoştinţă atât de prevederile regulamentare care au fost analizate cu acele prilejuri, cât şi de efectele acestora", arată secretarul general al FRF.

Sursa : mediafax.ro