Vrăjeala asta ieftină conform căreia nu contează rezultatele meciurilor de verificare, bla, bla, văd că este punctată din ce în ce mai mult în această vară, în care două candidate la titlu au rezultate diametral opuse.

Normal, dacă Petrolul câştigă în faţa unor echipe din Croaţia şi Rusia, nu reprezintă ceva ieşit din comun. Aşa cum nici faptul că Steaua e umilită de toţi adversarii nu trebuie să fie considerat un semnal negativ.

Cei care susţin teza asta cu rezultatelor meciurilor amicale mincinoase, mai au să ne spună că, de fapt, Steaua a pierdut intenţionat cu neica-nimeni din Liga a II-a elveţiană şi a fost umilită de Ludogorets, care i-a dat patru goluri şi a ratat şi două penaltyiuri doar pentru că aşa a vrut Gâlcă. Să vadă cum reacţionează echipa când e umilită de trei ori la rând!

Obiectiv, însă, rezultatele astea din meciurile de verificare nu apar, aşa, din senin. Ele vin ca urmare a jocului echipei. Nu poţi câştiga de trei ori la rând, cum a făcut Petrolul, fără să primeşti gol, dar jocul să fie slab! E absolut logic. Aşa cum nu poţi primi, tu, Steaua, 11 goluri în trei meciuri şi să crezi că echipa a jucat bine.

Mai mult, în cazul Petrolului, s-a demosntrat în iarnă, că meciurile amicale au anunţat unele probleme în retur şi aşa a fost! Nu poţi repara peste noapte rezultatele dezastruoase ale unei campanii de verificare, alşa cum e cazul Stelei.

Chiar şi aşa, însă, mi se pare incredibil să-i aud pe unii ploieşteni cum vorbesc, în continuare, despre Steaua ca echipa care nu va avea adversar nici în sezonul viitor.

Dacă în fotbal se mai respectă vreo lege nescrisă, atunci e clar că Steaua va avea un sezon departe de aşteptări, în vreme ce Petrolul va fi la polul opus. Era şi timpul!