Liderii Alianţei PSD+PC+UNPR  din Prahova au convocat presa pentru a se lăuda cu rezultatul alegerilor europarlamentare.

Senatorul Daniel Savu, preşedintele interimar al PSD Prahova, s-a declarat mulţumit de scorul scos de alianţă în judeţ, lăudându-se cu o campanie electorală „elegantă” în care nu a acceptat „loviturile sub centură sau atacurile la persoană”.
Senatorul Savu a declarat că echipa de campanie a funcţionat impecabil, reuşind să câştige „primul europarlamentar de stânga din Prahova”.

Liderul social democrat a evitat să discute despre rezultatul din Prahova al alianţei, rezultat mult sub scorul naţional al partidului.

„Fiecare judeţ are particularităţile lui. Nu se poate face comparaţie între scorurile din judeţe. Important este că am reuşit, după foarte mult timp, să colorăm Prahova în roşu. Nimeni nu o să îmi reproşeze nimic la Bucureşti. O să îmi scot ochelarii îmi faţa lui Victor Ponta şi o să mă uit în ochii lui dacă mă va întreba ceva. Dar nu o să fie cazul”, a declarat Daniel Savu.

Emoţii de europarlamentar

 

De cealaltă parte, Laurenţiu Rebega, liderul conservatorilor prahoveni, le-a mulţumit prahovenilor care au avut încredere în el. Vizibil emoţionat, Rebega a anunţat că va avea cabinetul europarlamentar la Ploieşti. El speră să prindă un loc în Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European, dar recunoaşte că acest lucru depinde de negocierile politice.

Enescu vrea să fie vicepreşedinte

 

Şi dacă plecarea lui Rebega a devenit o certitudine, au început şi negocierile pentru ocuparea postului de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Senatorul Daniel Savu a evitat să înainteze vreun nume şi a declarat că decizia finală în ceea ce priveşte numele viitorului vicepreşedinte al CJ Prahova îi aparţine lui Mircea Cosma, deoarece este normal ca preşedintele CJ să îşi aleagă colaboratorii direcţi.

Prezent la conferinţa de presă, consilierul judeţean Rareş Enescu, secretarul general al PSD Prahova, a recunoscut că este interesant de postul din  conducerea Consiliului Judeţean. „Mă interesează postul de vicepreşedinte al CJ, dar decizia finală o va lua partidul. Vor avea loc discuţii în organizaţia judeţeană şi vom vedea ce se întâmplă”, a afirmat Enescu.

Cum Rareş Enescu este cunoscut drept un apropiat al lui Mircea Cosma suntem convinşi că nominalizarea sa nu se va lăsa prea mult aşteptată.