Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, în cadrul emisiunii ”Actualitatea Românească” de pe B1 TV, că a constatat că USL nu mai poate continua exact în momentul din care s-a rupt.

”Erau semne îngrijorăatoare, adunate pe parcursul anului 2013. Dar am făcut toate eforturile pentru a nu ajunge aici. Când am constatat că nu se mai poate merge mai departe USL s-a rupt”, a spus Antonescu, citat de B1.

”Oameni importanţi ca şi canelele media sub influenţa PSD au început să atace ideea de candidatură a mea în numele meu foarte devreme. PSD ar fi putut susţine un candidat la preşedinţie cu condiţia să fie siguri că omul respectiv să fie perfect decorativ”, a continau preşedintele PNL.”Semnele sunt mai vechi şi s-au înmulţit pe ce-a trecut timpul. Roşia Monată a fost primul moment mai bine mediatizat. Dar în lucrurile care contează pentru noi s-au acumulat manifestări inacceptabile ale PSD”, a explicat el.

”Din punctul meu de vedere, pe 10-11 decembrie 2012 s-a rupt legătura pe care o aveam cu Ponta, în momentul semnării pactului de coabitare. Atunci am înţeles că modul de a vedea lucrurile şi de a lua decizii majore e unul în care nu ne mai înţelegem. Lucrurile au avansat. În ianuarie 2014 am încercat revitalizarea USL”, a subliniat Antonescu.

”Ne-am trezit cu un PSD care nu s-a schimbat, e acelaşi cu care nu se poate construi o alianţă şi care nu a acceptat că PNL nu a acceptat să se transforme în PSD”, a spus liderul PNL.

”Din 3 ani, un an am fost îmrepună în opoziţie. În 2011 lucrurile au mers normal, PSD, ca şi noi, tunau şi fulgerau. 2012 de fapt, având particularitatea că am venit mai devreme la guvernare, a fost un guvern şi o majoritatea care s-au comportat cu reţinere. A fost plauzibil pentru noi că lucram cu un alt PSD. Pe urma a început să îşi dea drumul la ce ştie mai bine să facă. I-am spus lui Ponta, însă nu am reuşit să ne înţelegem. Comunicarea a fost din ce în ce mai slabă. Am pierdut lungimea de undă”, a arătat Crin Antonescu.”Dacă nu era USL, PSD nu are fi venit la guvernare, chiar dacă e cel mai mare partid din România. La momentul la care s-a format USL, candidatul cel mai bine poziţionat (n.r. la prezidenţiale) eram eu”, a mai spus naţional-liberalul.

”Ei sunt în stare să spună că dacă ne-am întoarce, tot pe mine m-ar susţine dar nu mai suntem copii”, a precizat Antonescu.

”A pierdut şi România o şansă, şansa pe care o mare coaliţie o are de a construi durabil, dar a pierdut şi PNL, precum şi PSD. Vor trebui să dea o bătălie grea pentru preşedinţia României. În guvernare, această poziţie cu coaliţie se va spulbera, răspunderea PSD-ului e acum întreagă, e doar la lor. Şansa politică din România să intre pe un făgaş mai sănătos este amânată”, a continuat el.

”După alegerile prezidenţiale e probabil ca PNL să revină la guvernare”, a susţinut Antonescu.
 
SURSA: B1.ro