În contextul unei discuţii despre prezidenţiale, Mircea Geoană a reiterat disponibilitatea sa de a candida la această funcţie în stat.
Invitat la ProTv, a fost întrebat dacă Victor Ponta va candida la prezidenţiale.

Geoană a răspuns că este decizia acestuia şi va fi anunţată la nivelul partidului după alegerile europarlamentare din 25 mai.

Dacă Victor Ponta decide să candideze la Preşedinţie va fi sprijinit de toţi social-democraţii, a mai spus Geoană, care a ţinut să precizeze că în caz contrar PSD urmând să se îndrepte spre următorul candidat, Geoană precizând că numele său "este acolo".

"Eu sunt absolut convins de faptul că PSD trebuie să aibă candidat la preziedenţiale. (...) Nu este o formulă care să servească interesul PSD sau să servească democraţia românească ca principalul partid al României, care azi reprezintă 40 la sută din intenţiile de vot ale ţării, să nu aibă propriul candidat. A fi o desistare a PSD de la poziţia de prim partid al României şi ar fi şi o desistare, într-un fel, a jocului democratic, nereprezentând un segment atât de important în competiţia electorală. (...) Ar fi nenatural, nefiresc ca PSD să nu aibă candidat", a adăugat Geoană.