Preşedintele României, Traian Basescu, nu s-a dus, duminică, să dea mâna cu premierul Victor Ponta, dar nici cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, în deschiderea paradei de 1 Decembrie din Capitală. Nici preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu a facut vreun gest de a da mâna cu premierul sau cu preşedintele.

Momentul a fost salvat de Victor Ponta, care, deşi este cel mai tânăr dintre politicienii de prim-rang ai României, a dat dovada de conciliere.

Premierul Ponta a ales să se ducă el să dea mâna cu preşedintele statului şi cu cel al Senatului, înainte de a depune coroana de flori din partea Guvernului.

Fostul prim-ministru Adrian Năstase a apreciat că gestul lui Ponta reprezintă o dovadă de eleganţă. "A fost un gest de eleganţă din partea primului ministru. Un gest de normalitate, de asemenea, dacă ţinem cont de evenimentele din ultimele săptămâni",  a spus Năstase.

Pe de altă parte, fostul lider al PSD nu crede că era nevoie ca preşedintele şi premierul să stea în aceeaşi tribună. "Nu era neapărat nevoie să stea împreună, pentru că sunt două entităţi. Cum ar fi fost să meargă să depună coroane împreună?", a afirmat Adrian Năstase.