Conducătorii PNL şi PSD s-au întâlnit, în această după-amiază, pentru o nouă rundă de negocieri în privinţa colaborării în coaliţia de guvernare. Preşedinţii Marcel Ciolacu (PSD) şi Florin Cîţu (PNL) au făcut declaraţii la final, pe rând. Cele două formaţiuni nu au au ajuns şi la un consens în privinţa unei propuneri comune pentru şefia executivului.

 

Şeful PSD a declarat: ”Cei de la PNL au insistat xă dacă nu au prim-ministrul să aibă Ministrul de Finanţe. Am ajuns la un program agreat, ca joi România să aibă un guvern. Ministerele sunt în funcţie de ponderi, cum e corect. Mâine la 12 reluăm negocierile”.

 

Preşedintele PNL a transmis, la rându-i: ”Astăzi avem o propunere din partea PNL, de premier, cu care noi vedem că am deblocat aceste negocieri”.

 

Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcţia de premier, a adăugat că ”Avem un calendar astfel încât până joi să avem un guvern. Nu am stabilit Ministerul Finanţelor, continuăm negocierile”.

 

PNL şi PSD s-au înţeles pentru un guvern de coaliţie condus de un premier prin rotaţie, dar nu au agreat care partid să dea primul şef al executivului. Social-democraţii l-au nominalizat pe Marcel Ciolacu, în timp ce liberalii pe Nicolae Ciucă.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro