Surse din partidul liberal au declarat că liberalii care au de gând să voteze moţiunea împotriva premierului Florin Cîţu ar putea risca excluderea din partid. Cu toate că vorbim, în continuare, despre o informaţie neoficială, ipoteza nu este una tocmai greu de acceptat, de vreme ce zvonuri asemănătoare au apărut inclusiv la Congresul PNL, din acest weekend.

 

Mai exact, potrivit surselor, anumiţi liberali ar fi fost obligaţi să-şi fotografieze buletinele de vot pentru a demonstra filialelor locale, cele înregimentate „echipei câştigătoare”, că au votat cu cine trebuie. Astfel de scene au fost surprinse de cameramanii televiziunilor aflate la faţa locului, la Congresul PNL, cel care avea să-l desemneze pe Florin Cîţu drept noul preşedinte al partidului. Aşadar, moţiunea ar putea fi definitorie pentru cei care se dezic de noul lider, în persoana premierului Florin Cîţu.

Cu toate că anumiţi liberali ar putea, totuşi, să voteze moţiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu, fostul şef PNL, Ludovic Orban, a declarat deja că nu are intenţia de a face front comun cu PSD, pentru a înlătura un premier liberal, fie el şi Florin Cîţu, contracandidatul său şi, totodată, cel care i-a „suflat” fotoliul de prim-liberal al ţării.

 

Reamintim că moţiunea de cenzură a celor de la PSD a primit astăzi undă verde. Aceasta va fi citită joi, 30 septembrie, iar marţi, 5 octombrie, urmează să fie supusă la vot. Se prefigurează că aceasta va trece.

 

 

 

Sursa: www.zin.ro