Deciziile privind eliberarea din funcţie a 26 secretari de stat au fost publicate, miercuri seara, în Monitorul Oficial.

Este vorba despre secretari de stat de la mai multe ministere, din aparatul propriu al vicepremierului, dar şi de la Agenţia Naţioală de Administrare Fiscală şi de la dar şi de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri seară, la Digi 24, că aşteaptă ca USR PLUS să retragă moţiunea de cenzură şi să revină la masa discuţiilor, înainte de a fi trecută ”linia roşie”.  

”În acest moment putem să discutăm orice (...) portofoliile sunt acolo, nu le atinge nimeni, oamenii sunt acolo, bine, fără secretarii de stat, pentru că nu poţi să...”, a declarat premierul.

Întrebat când va destitui secretarii de stat numiţi de USR PLUS, Florin Cîţu a afirmat: ”În aceast seară”.  

Premierul a precizat că directorii sunt pe posturi pebază de concurs şi acolo nu se poate interveni: ”Va fi respectată legea, dar nu poti şi fii şi alături de AUR şi într-un minister, unde poţi să influenţezi negativ”.  

Anterior, premierul Florin Cîţu afirmase, intr-un interviu la Antena 3, că nu a luat încă decizia destituirii secretarilor de stat şi a prefecţilor.