USR PLUS a decis în cadrul şedinţei de miercuri noapte că va cere ca premierul să fie schimbat din funcţie. Alianţa îi reproşează lui Florin Cîţu că “a aruncat ţara în criză politică”.

 

“USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu. Ne retragem sprijinul politic pentru premierul Cîţu, care a aruncat ţara în criză politică. Nu am girat şi nu vom gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare”, transmite USR PLUS printr-un comunicat de presă emis puţin după ora 12 noaptea.

“(…) solicităm declanşarea de urgenţă a negocierilor în Coaliţie pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern. În situaţia în care discuţiile din Coaliţie vor eşua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu”, se mai arată în comunicat.

 

Discuţia despre ieşirea de la guvernare a fost declanşată de decizia premierului Florin Cîţu de a-l revoca din funcţie pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion. În acest context, USR PLUS menţionează că “ministrul Stelian Ion este propunerea pentru Ministerul Justiţiei şi în viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiţie”.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro