Premierul Cîţu a trimis la Palatul Cotroceni cererea de revocare a ministrului Finanţelor, Alexandru Nazare, au declarat pentru Digi24.ro surse oficiale guvernamentale. Informaţia a fost confirmată chiar de către premierul Florin Cîţu, după şedinţa de guvern.

 

Acesta a spus că a preluat el însuşi, ca interimar, mandatul de la Finanţe.

 

Surse din interiorul PNL susţin că miza schimbării ministrului Finanţelor este legată de războiul intern din partid, respectiv de conflictul deschis între Florin Cîţu şi Ludovic Orban. Nazare nu ar fi fost de acord cu rectificarea bugetară preferenţială faţă de anumiţi primari liberali, acuză sursele citate.

 

Florin Cîţu a declarat după şedinţa de guvern de la ora 12 că Nazare a refuzat să îşi dea demisia. „A avut posibilitatea să îşi dea demisia, a fost revocat”, a spus premierul.

 

„Decizia am luat-o după o analiză la şase luni. Avem proiecte întârziate la ministerul Finanţelor”, a spus premierul, întrebat fiind care sunt motivele revocării ministrului finanţelor.

 

”Mă voi asigura că toate proiectele întârziate sunt repornite şi vom corecta greşelile”, a mai spus şeful guvernului. Acesta l-a ironizat pe fostul ministru, spunând că „poate organizează şi acesta o conferinţă de presă după şase luni de zile”, făcând aluzie la lipsa lui Alexandru Nazare din comunicarea guvernamentală.

 

Cîţu a mai spus că la ministerul Finanţelor va fi efectuat şi un control de către Corpul de Control al premierului.

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro