Campania pentru alegerile interne din PNL se lasă cu declaraţii care ridică multe semne de întrebare. Ambele tabere care îşi dispută supremaţia în partid aruncă cu acuzaţii grave, unele directe, altele sub forma unor ameninţări subtile, de la distanţă.

Mai întâi Ludovic Orban a răspuns la întrebările jurnaliştilor la Botoşani, în legătură cu faptul că Florin Cîţu este premier şi ar dispune de bugetul statului, pe care l-ar putea împărţi în funcţie de susţinerea primită între primari. Preşedintele PNL a răspuns că nu crede că acest lucru constituie un dezavanatj pentru el întrucât dacă prim ministrul ar face asta, ar fi ilegal şi atunci ar trebui să răspundă în Justiţie.

Atacuri în lanţ la adresa lui Ludovic Orban

El s-a declarat şi dezamăgit de trădarea Ralucăi Turcan, care a ales să-l susţină pe Florin Cîţu. În replică aceasta a spus că a fost nemulţumită de faptul că Ludovic Orban a cedat trei ministere importante fără să se consulte cu nimeni din partid, doar pentru a-şi asigura funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Şi Rareş Bogdan l-a atacut pe Orban, spunând că dacă începe să vorbească nu va fi deloc bine pentru liderul liberalilor. Practic ambele tabere par să se ameninţe cu dosare penale.

Preşedintele PNL a răspuns că nu îşi face griji cu privire la dezvăluirile cu care ameninţă fostul jurnalist de la Realitatea Tv.

„Sunt un om care sunt în activitatea publică de 31 de ani, n-am niciun secret, nimeni nu deţine despre mine informaţii care ar putea să-mi facă rău, pentru că, Slavă Domnului, de-a lungul carierei mele am avut destui adversari şi oricine a avut de spus ceva rău despre mine a spus, cele mai multe dintre ele neadevărate, chiar calomnii”, a declarat Ludovic Orban. Acesta a mai spus şi că nu are de gând să polemizeze cu colegi de partid prin mass-media, mai ales că nu a făcut niciodată acest lucru până acum.

„Eu am avut un mandat de negociere, ăsta e adevărul, dumneavoastră aţi fost acolo, aţi văzut că nu au mai fost prezenţi, nici a doua, nici a treia, nici a patra zi. Adică, să ignori un adevăr evident pe care-l cunoaşte toată lumea, media, partenerii de coaliţie…dar nu obişnuiesc să polemizez cu colegii mei „, a declarat Orban.

Rareş Bogdan, i-a transmis preşedintelui PNL prin intermediul unei declaraţii făcute la România TV, să înceteze să ducă o „campanie murdară” şi consideră că afirmaţiile lui Orban trebuiau ţinute în interiorul partidului.