Parlamentarul Ben-Oni Ardelean spune că va contesta decizia prin care a fost amendat şi a rămas fără permisul de conducere după ce a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0.11 în aerul expirat. El motivează că nu consumase alcool, ci că luase un tratament pentru tensiune.

 

Ben-Oni Ardelean a declarat că va contesta în instanţă decizia poliţiştilor, deoarece nu a consumat alcool.

 

El a spus că mica alcoolemie care a apărut a apărut din cauza unui tratament pentru tensiune pe care îl urmează de câteva săptămâni.

 

"E vorba de un tratament pe care îl iau pentru tensiune şi îl iau de câteva săptămâni. Legea spune că trebuie să fie 0, pe alcooltest a apărut o mică alcoolemie de la tratamentul respectiv, nu e vorba de băutură şi nu e vorba de alcool.

 

Mi s-a suspendat permisul, contest decizia. Bineînţeles că, din punctul meu de vedere, înţeleg şi logica poliţistului care mi-a spus că nu se repetă testul şi că, bineînţeles, am dreptul la o singură testare. Am zis să mai facem încă o dată (testul - n.r.). (...) O să fac o contestaţie în Tribunal cu acte, cu documente, cu tot ce trebuie.

 

Alcoolemia, îmi explică şi specialiştii, îţi apare din câteva bomboane cu rom sau dacă te clăteşti în gură cu Listerine îţi apare aceeaşi alcoolemie. Nu e vorba de băut. Când bei nu îţi apare 0,1 care abia e contravenţie, să zic aşa", a declarat Ardelean pentru Agerpres.

 

Deputatul liberal a fost oprit de poliţişti luni seară, în Piaţa Victoriei, în timpul unui control care viza respectarea normelor în timpul pandemiei.

 

Ben-Oni Ardelean a fost testat cu etilotestul, iar poliţiştii au constatat că avea o alcoolemie de 0.11 în aerul expirat.

 

El a fost amendat cu 1.305 lei, iar permisul de conducere i-a fost reţinut pentru 90 de zile. 

 

 

Sursa: www.digi24.ro