Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL şi unul dintre apropiaţii preşedintelui Klaus Iohannis, a anunţat astăzi că o grupare reformistă îşi va desemna candidatul la şefia PNL şi l-a criticat dur pe Ludovic Orban. Rareş Bogdan i-a cerut demisia lui Orban de la şefia PNL într-un interviu pentru Aleph News şi a spus că gruparea reformistă va avea un candidat unic pentru funcţia de preşedinte al partidului.

 

El a avertizat că fără o reformă internă, PNL poate ajunge sub 20% la următoarele alegeri. Rareş Bogdan s-a plasat printre reformatori, alături de Emil Boc, Ilie Bolojan, Robert Sighiartău şi Gheorghe Falcă. ”În spatele nostru se află zeci de filiale. Vrem reformarea şi repoziţionarea partidului, luarea deciziilor de către forurile interne, democratizarea totală a partidului, promovarea oamenilor în funcţii pe baza meritelor”, a spus Rareş Bogdan.

 

Întrebat de Ion Cristoiu care e candidatul la preşedinţia PNL al acestei grupări reformiste, Rareş Bogdan a spus: ”am stabilit că vom avea un candidat şi am decis că dacă candidează unul dintre noi, ceilalţi nu vor candida pe aceeaşi poziţie”.

 

Rareş Bogdan a folosit la adresa lui Orban expresia ”i s-a umflat capul”, expresie utilizată în trecut şi de Liviu Dragnea la adresa premierilor care i se împotriveau.

 

Rareş Bogdan a mai spus că Ludovic Orban a condus discreţionar partidul, fără să se consulte cu ceilalţi lideri PNL şi a adăugat în interviurile Aleph News că nu a candidat la alegerile parlamentare pentru că nu a fost invitat pe liste.

 

Rareş Bogdan a relatat şi scena de la negocierile cu cu USR PLUS şi UDMR, acuzându-l pe Ludovic Orban că a cedat ministerele Transporturilor, Fondurilor Europene şi Dezvoltării într-o negociere tete-a-tete cu Dacian Cioloş, Dan Barna şi Kelemen Hunor, deşi partenerii de coaliţie ar fi fost de acord ca măcar Ministerul Dezvoltării să rămână la PNL. ”Partidul e pe un butoi de pulbere”, a spus Rareş Bogdan.

 

G4Media.ro a scris despre tensiunile din PNL pe tema alegerilor de la viitorul congres şi a arătat ca Florin Cîţu îşi doreşte un congres în septembrie, pentru a-şi crea baza de putere în partid, în timp ce Ludovic Orban ar vrea alegeri interne rapid, pentru a-şi conserva poziţia.

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro