Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, semnează o scrisoare către preşedinţii de filialele judeţene, în care anunţă că s-a decis amânarea Congrestului Extraordinat din 29 februarie, în cadrul căruia trebuia să fie aleasă noua conducere a partidului. Amânarea este generată de riscul coronavirusului.

 

"Stimaţi colegi,

 

Având în vedere evoluţiile privind creşterea numărului de persoane aflate în izolare la domiciliu şi în carantină, şi ţinând cont de datele oficiale privind anchetele epidemiologice în curs de desfăşurare, considerăm că întâlnirea la Bucureşti a unui număr important de persoane din toată ţara reprezintă un risc care poate conduce la consecinţe greu de cuantificat.

 

Totodată, luând în considerare că majoritatea delegaţilor la Congresul PSD deţin funcţii care implică autoritatea de stat, respectiv primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, care sunt şefi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, Conducerea Colectivă Interimară a PSD a decis amânarea Congresului Extraordinar al partidului.

 

Din aceste motive, vă rugăm să anulaţi toate măsurile organizatorice pe care le-aţi întreprins în vederea deplasării la Bucureşti a delegaţilor pentru data de 29 februarie 2020", se arată în scrisoarea semnată de Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD.