Tensiuni în PSD şi critici la adresa conducerii partidului, în urma rezultatului alegerilor. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, scrie într-o postare pe Facebook că rezultatul alegerilor prezidenţiale a fost dezastruos şi vine după un rezultat similar la europarlamentare.

 

Acesta mai adaugă că s-au făcut doar analize la nivel judeţean, fiind nevoie de una şi la nivel central.

 

“Rezultatele ne arată, însă, că în turul II al alegerilor prezidenţiale PSD a luat cel mai mic număr de voturi din istorie. Asta după ce şi în turul I am avut, la fel, un număr foarte mic de voturi. Să fim cinstiţi: este un rezultat dezastruos care vine după un rezultat la fel de prost la europarlamentare.

 

Şi atunci, şi acum, s-au făcut doar analize judeţene, nimic la nivel naţional. Acum cred că e timpul să vedem unde am greşit cu adevărat la nivel central, să judecăm raţional şi apoi să trecem la fapte.

 

PSD are nevoie de un nou început. Avem alegeri locale în 6 luni. Acolo nu mai avem voie să pierdem!”

 

Şi Gabriela Firea a criticat conducerea partidului, după apariţia lui Gabriel Oprea la CEX-ul PSD şi după ce acesta a primit funcţia de vicepreşedinte în Comitetul Executiv, cu drept de vot.

 

”Sunt dezamăgită ca începem analiza prăbuşirii noastre cu un astfel de gest sfidător. Nu ne putem reforma şi relua legătura cu simpatizanţii noştri printr-o minciună. Aud că şi alte persoane controversate se lipesc acum, în inghesuială şi nebăgare de seamă, de noi. Probabil vor să ne îngroape definitiv! Ma delimitez categoric!”, a scris Gabriela Firea.

 

Totodată, Niculae Bădălău, liderul PSD Giurgiu a spus la DIGI 24 că se impune o analiză în interiorul partidului. „Trebuie să avem o analiză serioasă la toate structurile partidului. Trebuie să luăm măsuri radicale. De trei ani de zile am tot încercat să peticim. Trebuie să ne asumăm fiecare responsabilităţile şi să recâştigăm încrederea românilor”, a declarat Bădălău potrivit G4Media.

 

Mihai Fifor a punctat aceeaşi idee, potrivit News.ro. „Gabi Firea are perfectă dreptate! Nu putem începe reconstrucţia PSD cu oameni care nu mai au nimic de-a face cu ceea ce ar trebui să devină acest partid. Ar fi o contradicţie cu termenul de «reformare». PSD nu îşi mai permite să îşi dezamăgească la nesfârşit electoratul. Trebuie să începem să promovăm o garnitură politică nouă, care să ofere o perspectivă credibilă, cu adevărat promiţătoare”, a spus el.

 

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro