Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, după şedinţa Colegiului Director al PDL, că în urma alegerilor interne a fost desemnat drept candidat al partidului pentru prezidenţiale Cătălin Predoiu, acesta obţinând 100.000 de voturi, în timp ce Gheorghe Falcă a obţinut 40.000 de voturi.

"Colegiul Director Naţional a validat propunerea Comisiei Naţionale pentru Statut, etică şi litigii pentru a fi de acord cu votul celor 137.000 de colegi care au votat pentru desemnarea candidatului nostru la funcţia de preşedinte al României. Suntem primul partid care a procedat în acest fel în cursă au fost doi colegi Gheorghe Falcă şi Cătălin Predoiu şi a fost desemnat domnul Cătălin Predoiu", a precizat Vasile Blaga.

Blaga a mai spus că el crede că reprezentantul PDL va fi candidatul dreptei.

"Noi credem că cel mai bun reprezentant al dreptei va fi candidatul întregului spectru politic de pe dreapta la alegerile prezidenţiale şi că el va fi reprezentantul PDL", a adăugat Vasile Blaga. întrebat despre un candidat unic al dreptei şi despre faptul că Forţa Civică l-a desemnat pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru cursa prezidenţială.

Predoiu este cel de-al treilea candidat anunţat oficial pentru prezidenţialele din 2014, după Crin Antonescu şi Mihai Răzvan Ungureanu.