Autoritatea Electorala Permanenta a aprobat, prin hotarare, la propunerea misiunilor diplomatice si oficiilor consulare, un total de 835 de sectii de votare in strainatate pentru alegerile prezidentiale.

 

"Propunerile misiunilor diplomatice si oficiilor consulare privind sediile sectiilor de votare din strainatate au fost transmise in mai multe etape de catre Ministerul Afacerilor Externe si au fost aprobate prin hotarari succesive ale AEP.

 

Potrivit acestor documente aprobate de AEP, misiunile diplomatice si oficiile consulare vor lua masurile necesare, potrivit legii, pentru asigurarea conditiilor logistice minimale pentru desfasurarea votarii in sectiile de votare (...), precum si pentru aducerea la cunostinta alegatorilor din strainatate a sediilor acestora", se arata intr-un comunicat al Autoritatii Electorale Permanente transmis duminica.

 

De asemenea, potrivit sursei citate, Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice si oficiile consulare vor lua masurile necesare pentru a asigura comunicarea proceselor-verbale privind desemnarea presedintilor si loctiitorilor birourilor electorale ale sectiilor de votare catre Autoritatea Electorala Permanenta, biroul electoral pentru sectiile de votare din strainatate, precum si catre formatiunile politice care participa la alegeri, de indata ce au fost intocmite.

 

Hotararea AEP va fi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

 

In 2014 romanii din strainatate au avut la dispozitie 294 de sectii pentru a vota in cadrul scritinului prezidential, deci aproape de 3 ori mai putine decat acum.

 

 

 

 

Sursa: www.m.ziare.com