Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a fost demis de premierul Viorica Dăncilă.
 
”Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcţia de Ministru al Educaţiei pentru declaraţiile profund greşite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.
 
Sunt afirmaţii care arată lipsă de înţelegere – punctual, a cazului de la Caracal şi, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz şi trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziţia Guvernului şi care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.
 
Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancţionat în acelaşi mod. La fel cum voi denunţa public orice acţiune sau declaraţie din partea oponenţilor politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.
 
Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educaţiei îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”, este anunţul făcut de Viorica Dăncilă.
 
 
 
 
 
Sursa: www.stirileprotv.ro