Liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a declarat duminică seară, la Antena 3, că până la alegeri o să fie "viu şi liber", în condiţiile în care a fost trimis în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Liviu Dragnea este convins că şi copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu va fi liber până la alegeri.

Întrebat într-o emisiune la Antena 3 dacă va fi liber până la alegeri, Liviu Dragnea a răspuns: "Am convingerea că până la alegeri o să fiu şi viu şi liber. Ca şi domnul Tăriceanu. (...) Vreau să duc partidul să câştige şi aceste alegeri".

Dragnea a spus că se bazează pe "proceduri".

Liderul PSD a adăugat că are o "mâhnire", şi anume că soţia sa a fost "târâtă într-un pseudo-dosar".

"Am în schimb o singură mâhnire, că soţia mea a fost târâtă în acest pseudo-dosar. Nu e în regulă ce se întâmplă în România. Este singura mâhnire", a mai spus Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. Conform rechizitoriului DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul organizaţiei PSD Teleorman.

Întrebat duminică seară dacă le-a angajat pe colegele din PSD, unde lucra soţia sa, Liviu Dragnea a afirmat: "Dacă ar fi fost aşa, nu era un lucru minor. (...) Pentru mine, asta era un lucru grav. Nu spune nimeni că eu le-am angajat. (...) Fosta mea soţie nu a condus acea instituţie, nu avea în fişa postului aşa ceva".

Liviu Dragnea a susţinut că este denunţat de "o doamnă condamnată pentru mită", care şi-ar fi schimbat declaraţiile pe parcurs.