Parlamentul European a lansat website-ul dedicat alegerilor europene din 2014 (http://www.elections2014.eu/ro ). Acest nou website vine în întâmpinarea nevoii de informare a publicului, precum şi mass media cu privire la alegerile pentru Parlamentul European din perioada 22-25 mai 2014, oferind diverse facilităţi de informare, informează un comunicat de presă al PE, dar vineri publicităţii.

Astfel, secţiunea “Dosar de presă”, dedicată reprezentanţilor mass-media, este disponibilă la adresa http://www.elections2014.eu/ro/press-kit şi include un scurt ghid despre rolul şi puterile Parlamentului European şi o perspectivă asupra acţiunii PE în privinţa principalelor dosare legislative comunitare din ultimii cinci ani.

Noul website include, de asemenea, o secţiune de ştiri actualizată permanent, cuprinzând articole,

comunicate de presă, galerii foto şi infografice. În plus, există informaţii interactive despre statele membre ale Uniunii Europene, centrate în jurul următoarelor domenii: economie, tehnologie, locuri de muncă, educaţie, mediu, energie, societate.

Pe site mai pot fi găsite informaţii despre partidele politice europene – un factor important al integrării europene: descrierea partidelor, cu legături către site-urile acestora, precum şi un link către EP Newshub (http://www.epnewshub.eu/ ) – un serviciu care integrează informaţiile prezente în mediul online şi reţelele de socializare, furnizate de către preşedintele Parlamentului European, membrii Parlamentului European şi birourile de informare ale PE din cele 28 de state membre.

Informaţiile despre alegerile europene din 2014 sunt de asemenea comunicate în mod constant şi prin intermediul reţelelor de socializare folosite de Parlamentul European, folosind hashtag-ul dedicat #EP2014, adaugă comunicatul de presă al PE.