Avocatul George Botez, consilier local PSD, cere demisia primarului liberal Adrian Dobre, considerând că edilul şi-a bătut joc de ploieşteni şi de manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României.

Cer demisia primarului Dobre Adrian ! Sunt absolut consternat de ceea ce s-a întâmplat ! Un moment solemn, un moment al păcii sociale, un moment care trebuia să fie unul cu încărcătură emoţională s-a transformat într-unul de bătaie de joc la adresa ploieştenilor ! Este de neînţeles cum un primar de municipiu poate să organizeze într-un asemenea hal manifestările Zilei Naţionale ! Nu cred să se fi întâmplat în istorie aşa ceva ! Nu pot crede că este posibil aşa ceva. Totul pare desprins dintr-un film prost, cu regie proastă şi actori de mâna a patra ! Şi mai deranjează şi laşitatea acestui individ care printr-o greşeală a istoriei a ajuns primarul Republicii Ploieşti. Pentru că, uneori, istoria se joacă cu noi şi ne da să ducem cât putem, spre iertarea păcatelor. Iar Dobre este o asemenea pedeapsa !

Să apari tu, ca primar, pe reţelele de socializare şi să spui că devansarea paradei militare s-a făcut fără ştirea ta, din iniţiativa armatei, deoarece era frig, este o abordare de om las, de om care nu îşi asumă nicio răspundere, aşa cum se întâmplă cu Dobre în fiecare zi ! A fost astăzi, cumva, Ploieştiul ocupat de armata ? A fost înlăturată administraţia civilă, a fost vreo lovitură de palat ? Că eu nu am auzit de aşa ceva ! Câtă nesimţire poate avea cel care a găsit de cuvintă să ţină copiii afară, în frig, la minus cinci grade, în cămăşuţe, doar pentru a ţine un speech în locul primarului ? Aşa ceva nu este admisibil ! În mod normal, o asemenea ruşine nu se poate spală decât printr-o demisie de onoare a primarului, dar aşa ceva este peste posibilităţile lui Dobre Adrian. Nu se pune problema de onoare. Doar de laşitate !, ne-a spus social democratul George Botez.

Vă reamintim că la Ploieşti, parada militară a avut loc cu o oră şi jumătate înainte de ora anunţată în programul oficial, ceea ce a stârnit nemulţumirea ploieştenilor.