Ordonanţa de Urgenţă prin care Guvernul Grindeanu vrea să crească o serii de venituri ale bugetarilor, printre care şi majorarea cu 20% a salariilor din administraţie, va avea un impact bugetar de 5,1 miliarde de lei în 2017, potrivit proiectului de OUG publicat de Ministerul de Finanţe.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri, care a început la ora 14.00, se află o OUG prin care sunt majorate mai multe tipuri de venituri.

Astfel, printre măsurile care urmează să fie adoptate de Guvern se mai numără introducerea transportului gratuit pe calea ferată pentru studenţi, creşterea punctului de pensie la 1.000 lei, creşterea burselor prin majorarea alocării per student de la 83 lei la 201 lei şi creşterea pensiei minime de la 400 lei la 520 lei”. OUG prevede şi majorarea cu 20% a salariului din administraţia locală şi majorarea cu 50% a veniturilor actorilor şi a altor categorii de artişti.

Potrivit textului, impactul bugetar al Ordonanţei este de 5,1 miliarde de lei pentru anul 2017. Se aşteaptă venituri suplimentare de 377 de milioane de lei prin intrarea în vigoare a măsurilor, însă cheltuielile bugetare vor creşte cu 5,5 miliarde de lei. În textul OUG nu este cuprins şi impactul bugetar calculat pentru anii viitori.

Măsurile de majorare a salariului minim la 1.450 lei, majorarea cu 20% a veniturilor din administraţia locală şi cu 50% a salarilor actorilor şi a altor categorii de artişti au fost anunţate joi de preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Nu în ultimul rând, cabinetul Grindeanu va adopta “reducerea impozitului la 1% din cifra de afaceri pentru microîntreprinderile care sunt sub plafonul de 500.000 euro”.

“Sper ca atât preşedintele, cât şi opoziţia să înţeleagă semnalul dat de români prin vot. Românii au votat pentru a avea o viaţă mai bună!”, spunea Liviu Dragnea.