Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe senatorul Vasile Blaga pentru trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, procurorii Serviciului Teritorial Ploieşti au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor într-un dosar separat faţă de fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, de omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă şi faţă de alte persoane.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut că Blaga a primit 700.000 de euro de la o societate comercială în schimbul exercitării influenţei, astfel încât respectiva firmă să obţină contracte cu două companii naţionale.

"În perioada 2011 — 2012, în calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horaţiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenţei prin intermediul inculpatului Ştefan Gheorghe (vicepreşedinte al aceluiaşi partid) asupra unei persoane care a deţinut consecutiv funcţii de conducere la două companii naţionale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno să obţină contracte la cele două companii naţionale", arată DNA, în comunicatul citat.

Potrivit procurorilor, Blaga a primit 500.000 de euro prin intermediul lui Gheorghe Ştefan şi 200.000 de euro printr-un alt intermediar.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunerea de a se menţine măsurile dispuse în cauză, şi anume cea a controlului judiciar şi cea asigurătorie.

SURSA: Agerpres.ro