Premierul Dacian Cioloş şi ministrul Muncii, Dragos Pîslaru, se află marţi în Italia, pentru a fi alături de comunitatea de români afectată de cutremur, informează Guvernul.

Prim-ministrul şi ministrul Muncii se întâlnesc cu cei patru cetăţeni răniţi şi cu familiile de români din tabăra de sinistraţi din zona Amatrice.

În cursul serii, premierul Cioloş şi ministrul Pîslaru vor participa la funeraliile de stat organizate în memoria victimelor cutremurului, alături de preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, şi de premierul Matteo Renzi.

Potrivit datelor transmise de Ministerul de Externe luni seară, 11 români au murit în cutremur, 6 sunt răniţi şi aproximativ 30 de români se află în taberele de sinistraţi.

Guvernul a decis, luni, acordarea unor ajutoare financiare în sumă de 6.000 de euro pentru copiii rămaşi orfani în urma cutremurului din Italia, în sumă de 1.000 de euro pentru fiecare persoană decedată în seism, 10.000 de euro pentru familiile sau persoanele singure ale căror locuinţe au fost distruse în proporţie de peste 50% şi îşi menţin reşedinţa în Italia şi 3.000 de euro pentru cei care nu au locuinţă proprie, dar nu mai au unde să stea după cataclism.

De aceste ajutoare urmează să beneficieze aproximativ 50 de familii.