Europarlamentarul Monica Macovei a pierdut definitiv procesul cu AEP privind donaţiile primite în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2014 prin sistemul electronic PayPal.

"Instanţa (Tribunalul Bucureşti - nr.) a respins apelul Monicăi Macovei şi a admis în schimb pe cel al AEP, consecinţa acestei decizii fiind că europarlamentarul are de plătit peste 125.000 lei, reprezentând sume confiscate şi amendă, ca urmare a neregulilor înregistrate în privinţa fondurilor destinate campaniei electorale în calitate de candidat independent la alegerile prezidenţiale din 2014", precizează AEP într-un comunicat.

Macovei anunţa în octombrie 2015 că a câştigat pe fond procesul cu AEP, instituţie care în anul 2014 i-a confiscat 291.415 lei din donaţiile primite în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, întrucât suma a fost transferată prin sistemul electronic PayPal, neacceptat în legislaţia românească.

Decizia la care făcea referire Monica Macovei a fost admisă în parte la data de 2 octombrie de către Judecătoria sectorului 2, însă putea fi atacată cu apel.