Fostul lider PSD Victor Ponta comentează într-o postare pe Facebook rezultatul obţinut de PNL la alegerile locale, rugând-o ironic pe co-preşedintele PNL Alina Gorghiu să nu demisioneze, pentru că social-democraţii vor să câştige şi parlamentarele. O altă recomandare pentru Gorghiu este să-l păstreze şi pe "Perdoiu", pentru că urmează alegeri pentru funcţia de secretar general ONU.

"După doi ani, în seara asta e momentul să fiu generos - Alina , te rog nu îţi da demisia!!! Rămâi la şefia PNL că îi reprezinţi cu adevărat pe cei rămaşi acum acolo! Şi nu pleca - vrem să câştigăm şi parlamentarele!", scrie Ponta, după ce PNL şi candidatul Cătălin Predoiu s-au clasat pe locul al treilea la alegerile din Bucureşti.

Ponta o roagă pe Alina Gorghiu să îl păstreze în partid şi pe Cătălin "Perdoiu", ironizând repetatele tentative ale acestuia de a ocupa diferite funcţii.

"Te rog mult, Alina, ţine-l şi pe Perdoiu "to be elected"!!! A fost preşedinte, a fost prim-ministru, a fost acum şi primar general - urmează alegeri pentru Secretar General ONU!", spune Victor Ponta, încheind cu formula: "Ce penibili siniştri!!!".

Postarea este ilustrată cu o fotografie cu Alina Gorghiu şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

Conform rezultatelor exit-poll-urilor, Predoiu a obţinut 12 - 13% din voturi pentru Primăria Generală, iar PNL 15% din voturile pentru CGMB. Cătălin Predoiu a anunţat ulterior că, dacă rezultatele acestea se confirmă va demisiona de la şefia PNL Bucureşti. La declaraţie, el nu a fost însoţit de niciunul dintre liderii PNL.