După luni de zile în care Iulian Teodorescu, viceprimarul cu atribuţii de primar, a fost unicul candidat al ALDE(partid rezultat din fuziunea dintre PC şi PLR) la Primăria Ploieşti, Graţiela Gavrilescu, copreşedintele partidului în Prahova, a admis, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea politică va comanda un sondaj de opinie pentru a stabili notorietatea posibililor candidaţi.

Gavrilescu a explicat că sondajul va fi comandat la nivel naţional şi va încerca să stabilească cel mai bun candidat al formaţiunii, astfel încât partidul să câştige cât mai multe mandate la alegerile locale.

Graţiela Gavrilescu a afirmat că nu îşi doreşte o candidatură la Primăria Ploieşti sau la Consiliul Judeţean Prahova, însă, dacă în urma sondajului va fi mai bine plasată decât Teodorescu, iar "partidul îi va cere" este posibil să accepte o candidatură.

Mult mai categoric a fost fostul secretar de stat Cătălin Beciu, care a spus ferm că nu este interesat de nicio candidatură,preferând să rămână în mediul de afaceri, zonă în care activează de foarte multă vreme şi în care se simt foarte confortabil.