Deputatul PNL Mihăiţă Calimente a declarat în cadrul unei emisiuni televizare că dacă oamenii nu îi vor pe politicienii români, să-i voteze pe bulgari.

Calimente, ales deputat de Arad, a fost întrebat de jurnalişti cum răspunde la faptul că oamenii care au protestat aseară cer schimbarea întregii clase politice. „Dacă poporul nu ne vrea pe noi, să îi voteze pe bulgari”, a răspuns deputatul.

În conferinţa de presă a PNL, în care s-a anunţat că liberalii cer alegeri anticipate, copreşedintele Alina Gorghiu a declarat că îşi cere scuze în numele deputatului pentru această declaraţie total neinspirată şi că va avea o discuţie foarte dură cu Mihăiţă Calimente pentru atitudinea sa.

Întrebată ce sancţiuni riscă din partea partidului, Alina Gorghiu a fost ironică la adresa colegului său: „Riscă să candideze la bulgari, domnul Calimente, după această declaraţie. Am vrut să-mi cer eu scuze, însă cu siguranţă trebuie să vină şi din partea lui scuze foarte repede”.

Aceste declaraţii vin în contextul în care primul ministru Victor Ponta a anunţat că-şi dă demisia din fruntea Guvernului. Ponta şi-a depus mandatul în urma protestelor care au avut loc în mai multe oraşe din ţară. Numai în Capitală au fost aproximativ 30.000 de oameni la protest. De asemenea, primarul Cristian Popescu Piedone şi-a anunţat şi el demisia din funcţia de primar al Sectorului 4.

Reacţia publică vine după evenimentul tragic care a avut loc vinerea trecută în clubul Colectiv, în urma căruia, potrivit celui mai recent bilant, şi-au pierdut viaţa 32 de oameni, iar aproximativ 90 sunt internaţi în spital în stare critică.