Senatul României poate decide, astăzi, soarta tuturor copiilor din România. Dacă legea propusă de senatoarea PPDD, Steliana Miron va fi adoptată, viaţa micuţilor s-ar putea schimba semnificativ.

Astfel, la Comisia pentru muncă din Senat, aleşii sunt puşi să decidă dacă vor sau nu să mărească alocaţia pentru copii de la 42 de lei la 200 de lei. Propunerea legislativă este iniţiată de către senatoarea PPDD, Steliana Miron.

Aleşii, în special cei ai PSD şi PNL sunt puşi în faţa unei mari dileme, întrucât Guvernul Ponta, pe care îl susţin, prin vocea ministrului muncii Mariana Câmpeanu a afirmat că nu se poate da nici măcar un leu în plus pentru copii, întrucât ar da bugetul României peste cap. Cu toate acestea, oamenii închişi chiar şi câinii fără stăpân primesc mai multe fonduri decât copiii.

„Alocaţia pentru copii în România este cea mai mică din Uniunea Europeană. La noi, statul alocă mai mulţi bani pentru puşcăriaşi, (2.400 de lei lunar) şi pentru maidanezi, (70 de lei zilnic) decât pentru copii. Vreau ca alocaţia copiilor să crească întrucât cu bruma de bani pe care o primesc acum copii este una nici măcar de subzistenţă, este jenantă. Sper ca senatorii care au semnat pentru mărirea alocaţiei să susţină legea până la capăt nu să asculte ordinele de la partide", a declarat Steliana Miron, pentru Libertatea.