Mişcarea Populară şi-a făcut partid de curând (PMP) iar acum a inaugurat şi sediul organizaţiei Prahova. Conducerea centrală a partidului şi-a făcut apariţia la sediul partidului – o casă înghesuită de pe strada Cezar Boliac din Ploieşti – reprezentată prin Teodor Baconschi, fostul ministrul de externe, Eugen Tomac, noul preşedinte interimar al Partidului Mişcarea Populară, Ruxandra Dragomir, fostă jucătoare de tenis şi Cristian Petrescu, fost deputat şi ministru. Toţi membrii forului de conducere au fost membri marcanţi ai PDL şi foarte apropiaţi de persoana preşedintelui Traian Băsescu.

Gazda conferinţei de presă, ţinută în două camere ale clădirii, a fost Constantin Joiţa, acum preşedinte al organizaţiei prahovene a partidului.

Eugen Tomac, noul şi se pare temporarul lider al partidului, un tânăr de 32 de ani venit de la 17 ani din Basarabia, a început să strige destul de tare, asupra necesităţii existenţei şi noutăţii mişcării lor.

„Vrem să construim un partid puternic de dreapta cu repere în partidul popularilor europeni şi avem un proiect serios de ţară. Suntem şi rămânem partenerii preşedintelui Băsescu şi ca atare vrem să continuăm proiectele începute de acesta”, a declarat Tomac, care este şi deputat independent în Parlamentul României, din septembrie anul acesta.

„Vrem să facem o altfel de politică. Lumea s-a săturat de jocuri politicianiste, de combinaţii. Plecăm de joi în sus, de la nevoile oamenilor”, a opinat Constantin Joiţa, liderul local al partidului.

La întrebarea simplă, referitoare la numărul de membri al organizaţiei judeţeană, Joiţa s-a cam bâlbâit. „Nu pot să vă spun statistic, dar cred că avem în jur de o sută… şi ceva de membri. Avem organizaţii în tot judeţul”.

Când a fost întrebat în câte localităţi prahovene sunt organizaţii de partid, Joiţa a recunoscut că numai în municipii, deci în Ploieşti şi în Câmpina.

A fost scos repede din încurcătură de fostul ambasador şi  ministru de externe, Teodor Baconschi, care a dus un argumentul că, membrii partidului se socotesc şi după cei care au semnat pe listele de înfiinţare a partidului.

Preşedintele Tomac a adus imediat informaţia a cel puţin 50.000 de membri ai PMP la nivelul

întregii ţări, sumă calculată probabil, tot după algoritmul lui Baconschi.

Liderii proaspătului partid şi-au arătat ataşamentul faţă de Traian Băsescu şi se consideră deja singurul partid de opoziţie, anulând din start rolul PDL, al cărui reprezentant, deputatul Dragoş Gunia se afla de altfel în sală, în calitate de invitat. Acesta din urmă a negat categoric vreo intenţie de a pleca din PDL.