Fostul ministru al Comunicaţiilor, prahoveanul Gabriel Sandu s-a prezentat luni la DNA pentru a da noi declaraţii în dosarul "Microsoft". Acesta este acuzat de luare de mită şi spălare de bani şi se află în arest la domiciliu după ce a făcut un denunţ. Printre cei denunţaţi de Sandu se numără Roberta Anastase, Vasile Blaga şi Elena Udrea

În acelaşi dosar, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, de luare de mită şi spălare de bani.

Instanţa supremă a dispus recent prelungirea arestului la domiciliu pentru Gabriel Sandu şi Dumitru Nicolae, pentru 30 de zile, începând cu 23 februarie până la 24 martie. Sandu şi Nicolae au stat în arest preventiv din 29 octombrie 2014 până în 25 ianuarie, când au fost plasaţi în arest la domiciliu, în urma deciziei instanţei supreme, după ce ar fi făcut denunţuri în dosar.