Parlamentarii argeşeni au uitat de diferenţele de doctrină şi vor să meargă împreună în audienţă la Victor Ponta şi la Liviu Dragnea, nemulţumiţi de faptul că Argeşul a pierdut bătălia cu Prahova pe regionalizare. În plus, deputatul PSD Radu Vasilică ameninţă că el şi colegii săi argeşeni vor susţine o eventuală moţiune de cenzură pe tema regionalizării.

"Nu am vrea să fim puşi în situaţia de a susţine o moţiune împotriva Guvernului! Dar dacă se ajunge ca Argeşul să nu fie luat în seamă la regionalizare, ne vom consulta aici în judeţ şi vom vedea ce avem de făcut. Eu, unul, nu vreau să rămân în istorie ca un parlamentar fără curaj atunci când se va pune problema regionalizării", a spus Radu Vasilică.

Acesta a declarat că Argeşul "nu a fost niciodată vasalul Prahovei" şi a reamintit de rezultatele obţinute de-a lungul timpului în alegeri de către PSD în acest judeţ. "Să nu se uite că Argeşul a fost mereu dominat de PSD din punct de vedere politic!", a spus deputatul PSD.

“Vom merge toţi 17 la domnii Ponta şi Dragnea să susţinem ideea ca regiunea Sud Muntenia să fie împărţită în două, pentru că există precedentele Dobogea, Sibiu şi Braşov. Vrem să prezentăm argumentele clare care duc către concluzia că aceasta este soluţia cea mai bună. De asemenea, vrem ca domnii Ponta şi Dragnea să vină în Argeş, căci şi primarii noştri vor să stea de vorbă cu ei şi să explice că Argeşul nu a fost niciodată vasalul Prahovei", a punctat Radu Vasilică.
Favorit în lupta pentru a deveni capitală de regiune este judeţul Prahova, dat fiind apropierea de Bucureşti, de aeroportul Otopeni, dar şi distanţa egală faţă de celelalte judeţe care ar putea forma regiunea Muntenia.
Totuşi, săptămâna aceasta, Mircea Cosma, preşedintele PSD Prahova, a anunţat că mai există o variantă de lucru potrivit căreia Prahova ar putea forma o regiune cu Ialomiţa, Călăraşi şi Dâmboviţa, iar Argeşul o altă regiune cu judeţele Vâlcea, Teleorman şi Giurgiu.