Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să convoace Comisia juridică, începând de miercuri, pentru a elabora raportul la proiectul legii insolvenţei persoanei fizice, Valeriu Zgonea precizând că plenul va fi convocat săptămâna viitoare, în 24 de ore de la finalizarea raportului.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei, Bogdan Ciucă, a declarat, marţi, că sunt în dezbatere la comisie patru proiecte de lege care vizează insolvenţa persoanei fizice şi, procedural, vor fi contopite într-unul singur, adăugând că la dezbateri vor fi invitaţi reprezentanţii CSM, BNR şi ARB.

„Comisia juridică va convoca BNR, CSM, toate instituţiile care sunt implicate sau vor fi implicate în aplicarea acestui proiect de lege. Este un lucru sănătos că s-a ajuns la un consens politic pe o temă de un asemnea impact. Să profităm de momentul acesta şi să dăm un raport bun”, a afirmat Bogdan Ciucă.

El a spus că sunt în dezbatere patru proiecte de lege privind insolvenţa persoanei fizice.

„Conform procedurii, vom contopi cele patru proiecte într-unul singur, trei vor fi respinse, părţile bune din acele proiecte ce vor fi respinse vor deveni amendamente la proiectul pe care vom lucra. Probabil vom lucra pe proiectul doamnei Birchall, vom hotărâ mâine (miercuri - n.r.) în comisie, pentru că este cel mai complex şi are un parcurs favorabil, a fost votat şi de Senat. Indiferent dacă a trecut tacit, prefer să lucrez pe un proiect care are un parcurs favorabil decât pe unul care a primit un vot negativ. Este o sugestie, o părere, noi vom hotârî mâine în comisie, în funcţie de tipul vizat, unul vizează insolvenţa persoanei fizice depus în 2012, altul falimentul persoanei fizice, celelalte două tot aşa insolvenţa, inclusiv al doamnei Birchal, care este mai complex”, a adăugat Ciucă.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să convoace Comisia juridică, începând de miercuri, pentru a elabora raportul la proiectul legii insolvenţei persoanei fizice, Valeriu Zgonea precizând că plenul va fi convocat săptămâna viitoare, în 24 de ore de la finalizarea raportului.

Şedinţa de miercuri a Comisiei juridice va începe la ora 10.00, dezbaterile urmând să continue până săptămâna viitoare.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat că nu se putea convoca acum sesiunea extraordinară deoarece nu există un raport pentru proiectul insolvenţei persoanei fizice, dar în 24 de ore de la finalizarea acestui raport va fi convocată o sesiune extraordinară a Camerei.

Biroul Permanent al Camerei a mai decis să se convoace pentru miercuri, la ora 11.00, Comisia de buget, la solicitarea preşedintelui comisiei, pentru a discuta despre situaţia creată prin creşterea bruscă a francului elveţian în raport cu euro şi leu.

“A doua solicitare a fost din partea Comisiei buget-finanţe de a discuta mâine (miercuri - n.r.), la ora 11.00, cu privire la problema care a apărut în România legată de credite care sunt luate în moneda francului elveţian. Domnul preşedinte Ştefan Viorel mi-a solicitat această chestiune, am aprobat-o, pentru că este în afara programului de lucru al comisiei”, a spus Zgonea.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu anunţase, luni, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că PNL cere convocarea în sesiune de urgenţă a Parlamentului pentru adoptarea legii insolvenţei persoanei fizice, arătând că este ”singura reglementare” care poate ajuta, în contextul creşterii francului elveţian.