Candidat la Preşedinţia României, Corneliu Vadim Tudor a anunţat că, dacă va ajunge la Cotroceni, îi va graţia pe Gică Popescu, Dan Voiculescu şi Gigi Becali.

Declaraţia lui Vadim a fost făcută la postul RTV, unde mai mulţi prezidenţiabili au fost rugaţi să precizeze pe cine ar graţia, dacă ar câştiga alegerile prezidenţiale. „L-aş graţia în primul rând pe Gică Popescu, cu o vinovăţie minoră, pe Gigi Becali, pe Dan Voiculescu şi pe fratele preşedintelui, Mircea Băsescu”, a spus Corneliu Vadim Tudor.

Declaraţia lui Vadim face parte din seria picanteriilor de campanie, iar promisiunea sa are şanse nule de izbândă, în condiţiile în care, potrivit tuturor sondajelor de opinie, C.V. Tudor n-are nicio şansă să repete performanţa de acum 14 ani, când a intrat în turul doi.

Gheorghe Funar s-a situat la polul opus: „Va trebui să construim multe închisori în România, pentru că mulţi vor intra la puşcărie din cauza corupţiei. Aştept în primul rând să ajung la Cotroceni şi apoi voi analiza cererile. Pentru faptele de corupţie trebuie să se confişte integral averea”.

Un alt candidat, William Brânză a menţionat că nu ar graţia nicio persoană, „dacă se face vinovată de comiterea unor fapte de corupţie”.

Pe aceeaşi lungime de undă s-a situat şi Constantin Rotaru, care a spus că nu va recurge la graţiere, deoarece „orice asemenea gest nu ar face decât să-i determine pe unii să fure şi mai mult”.