Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, pentru MEDIAFAX, referindu-se la la candidatura în tandem a lui Dragnea şi Ghiţă la şefia PSD, că orice discuţie despre viitoarea conducere a PSD şi componenţa viitorului Guvern trebuie lăsată pentru după al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor.

“Orice discuţie - extrem de necesară de altfel, despre viitoarea conducere a PSD şi componenţa viitorului Guvern - trebuie lăsată pentru după 16 noiembrie. Orice discuţie purtată acum nu ne face bine”, a spus Geoană pentru MEDIAFAX.

El şi-a manifestat convingerea că membrii actualei conduceri a PSD înţeleg acest lucru.

“Cu Victor Ponta la Cotroceni, partidul va şti să-şi aleagă cea mai bună nouă conducere şi să propună un Guvern competitiv”, a spus Geoană.

El a spus că, în opinia sa, social-democraţii trebuie să se concentreze cu toţii în aceste ultime săptămâni de campanie pe câştigarea alegerilor prezidenţiale.

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a anunţat, miercuri, că va candida în tandem cu Liviu Dragnea pentru funcţiile de preşedinte executiv şi, respectiv, preşedinte al PSD, în cadrul unui ”congres rapid” care va avea loc "după ce Victor Ponta va ajunge preşedintele României".

Întrebat dacă anunţul nu contravine deciziei luate de conducerea PSD în urmă cu câteva luni la Orăştie, ca discuţiile despre succesorul lui Victor Ponta în partid să aibă loc doar după alegerile prezidenţiale, Sebastian Ghiţă a spus că decizia nu a fost respectată de alţi lideri ai PSD.

Ulterior, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că dacă va decide să candideze la şefia PSD va face echipă cu Sebastian Ghiţă, el spunând că îi asigură pe membrii PSD că, după ce Victor Ponta va deveni preşedinte, partidul ”nu va rămâne la mâna niciunui combinator”.

Întrebat de ce a deschis acest subiect, în condiţiile în care s-a decis să nu se discute în campanie despre şefia PSD, Liviu Dragnea a răspuns: ”Am răspuns pentru că şi dumneavoastră şi eu nu suntem autişti, am văzut ce s-a întâmplat în ultimele zile. Pe mine m-a interesat foarte mult ca membrii simpli de partid, cei peste 500.000 de membri care sunt implicaţi în campanie, zi de zi, să primească un semnal ferm că acest partid nu va rămâne la mâna niciunui combinator şi vor avea dreptul să îşi spună punctual de vedere, la alegerea preşedintelui PSD”.