Fosta campioană mondială de gimnastică ploieşteanca Corina Ungureanu şi-a anunţat în urmă cu doar câteva minute demisia din PSD. La baza deciziei ei nu stă vreun scandal cu liderii formaţiunii politice, ci dorinţa de a candida ca independent pentru un mandat de deputat în Parlamentul European.

“Nu vreau să insist, aici şi acum, asupra motivelor care m-au determinat să optez pentru o candidatură independentă.  Voi prezenta pe larg aceste motive în perioada următoare, în cadrul întâlnirilor pe care le voi avea în ţară  cu cei care doresc să-mi sprijine candidatura.  Mizez pe sprijinul tuturor cetăţenilor români care gândesc liber şi care cred în rolul esenţial pe care îl joacă, într-un sistem democratic funcţional, societatea civilă”, anunţă Ungureanu printr-un comunicat de presă.

“Ca fostă sportivă de performanţă, am participat la multe competiţii europene şi mondiale. Pentru a-mi reprezenta ţara la nivelul impus de prestigiul de care se bucură în întreaga lume şcoala românească de gimnastică, am petrecut zeci de mii de ore în cantonamente şi în sălile de antrenament. Pe aceste zeci de mii de ore de muncă tenace mi-am clădit toate realizările din carieră. Sportul  mi-a adus multe satisfacţii, dar, înainte de toate, m-a învăţat că, în viaţă,  nu poţi obţine nimic valoros şi durabil fără să munceşti. De azi, mă înscriu într-o competiţie la finele căreia doresc să reprezint România şi interesele cetăţenilor români în Parlamentul European”, mai susţine Corina Ungureanu.

Fosta gimnastă îşi doreşte să contribuie la integrarea sportului în politicile Uniunii Europene

Primarul Iulian Bădescu nu a dorit să comenteze prea mult demisia din PSD a Corinei Ungureanu. “Este dorinţa ei şi o respect. Îi urez succes în această competiţie”, a declarat Bădescu pentru Jurnalul Prahovean. Cât despre un posibil sprijin pentru gimnasta care este şi consilierul său pe probleme sportive, primarul Iulian Bădescu a spus doar “sunt preşedintele PSD Ploieşti şi atât”.

Suntem curioşi cum va decurge campania electorală a Corinei Ungureanu şi cum vor primi foştii sportivi de performanţă candidatura sa pentru un mandat de deputat european.Printre cei care ar putea să sprijine decizia ploieştencei se numără fostele gimnaste Lavinia Miloşovici, Claudia Presăcan, Andreea Răducan şi Maria Olaru şi fotbalistul Gheorghe Hagi