Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea, şi-a prezentat programul politic pentru Preşedinţie, joi, la fosta uzină Republica, îmbracată în salopetă şi având o cască de protecţie pe cap.

Elena Udrea a purtat o cască galbenă şi le-a vorbit celor prezenţi având în spate un grup de susţinători, printre care Eugen Tomac şi Ruxandra Dragomir. 

"Mă angajez ca niciodată ce s-a întâmplat cu industria românească, ce s-a întâmplat aici, la Republica, să nu se mai repede", a spus Elena Udrea.

Udrea a repetat de mai multe ori că este cel bun candidat la prezidenţiale: "Declar fără niciun fel de superioritate că sunt cel mai bun candidat din această competiţie".

Potrivit programului politic "România frumoasă", Elena Udrea propune, printre altele, depolitizarea şi debirocratizarea instituţiilor de stat, continuarea reformei din învăţământ şi din sănătate, dezvoltarea liberei iniţiative, atragerea de investiţii pentu dezvoltare economiei, "justiţie până la capăt".

Udrea a precizat, după prezentarea programului său politic, că nu l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu la acest eveniment, având în vedere locul unde a fost organizat.

"Nu l-am invitat noi pe preşedinte pentru că locaţia şi evenimentul erau de aşa natură gândite încât am considerat că nu este prea potrivit să-l invităm. Am făcut această prezentare şi domnul preşedinte a primit oricum programul, îl are şi dânsul şi urmează să discutăm cu domnul preşedinte, în timpul campaniei, despre asta", le-a explicat Elena Udrea ziariştilor.

Iniţial, Elena Udrea declarase, duminică, după întâlnirea reprezentanţilor PMP cu şeful statului, la o berărie din Herăstrău, că preşedintele Traian Băsescu va fi invitat la lansarea programului ei de campanie.