Grupul lui Călin Popescu Tăriceanu anunţă că au schimbat strategia şi nu au mai făcut un partid de la zero, aşa cum anunţa Tăriceanu. Noul partid se va face pe structura Partidului Naţional al Mediului, care îşi va schimba denumirea, prin Congres, în Partidul Liberal Reformator.

Această mişcare este un eşec pentru Tăriceanu, care anunţa că-şi va construi un partid nou. Astfel, după ce au tatonat mai multe piste şi au fost refuzaţi de câteva partide ecologiste, Grupul lui Tăriceanu a reuşit să preia un partid înfiinţat în 2013, Partidul Naţional al Mediului.

”Având în vedere situaţia politică incertă de pe eşicherul politic naţional, observând tendinţa de pierdere a identităţii doctrinare a Partidului Naţional Liberal, precum şi scăderea dramatică a credibilităţii şi consistenţei ofertei partidelor verzi din România, la iniţiativa Partidului Naţional al Mediului, s-a contactat Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale.

S-a propus formarea a două comisii de lucru, care să aibă ca obiective -plecând de la premisa schimbării prin congres a denumirii partidului în Partidul Liberal Reformator (PLR), următoarele:

1. Susţinerea candidaturii pentru Preşedinţia României a domnului Călin Popescu Tăriceanu, a cărui notorietate şi viziune despre dezvoltarea politică şi economică a ţării conturează puternic portretul şi imaginea viitorului Preşedinte. În aceste vremuri nesigure din punct de vedere politic se impune candidatură din partea unui politician de calibrul lui Călin Popescu Tăriceanu.

2. Identificarea unor problematici comune, de abordare doctrinară, care se vor regăsi în redactarea programului politic şi respectiv în noul statut adoptat în cadrul Congresului Partidului Naţional al Mediului”, anunţă oamenii lui Tăriceanu.

Cu alte cuvinte, fostul premier nu prea a reuşit să adune prea mulţi oameni în jurul său, iar cum de bani nu duce lipsă, a decis să cumpere un partiduleţ nou, nouţ, aşa ca la piaţă. Din păcate, sau din fericire pentru PNL şi PDL, Călin Popescu Tăriceanu nu prea mai are aplombul din anii 90, atunci când părăsea furtunos tot PNL-ul, alături de Dinu Patriciu şi înfiinţau Partidul Liberal- Aripa Tânără. E drept că nici Tăriceanu nu mai are vârsta din anii 90...