Hotărât lucru PSD trece printr-o perioadă în care încearcă să cucerească o parte a electoratului care nu prea trece pe la urne: acei tineri care îşi pierd timpul prin cluburi sau prin baruri. Altfel nu s-ar explica limbajul liderilor social democraţi care au participat la mitingul electoral de la Sala Sporturilor din Ploieşti.

Victor Ponta, liderul PSD, a vorbit despre „paraşute şi zmei” făcând referire la Elena Udrea şi Traian Băsescu. Liviu Dragnea, prim vicepreşedintele PSD, a lăudat vinul din Prahova afirmând „nu cred că este femeie care să nu se bucure atunci când soţul sau iubitul vine acasă cu o sticlă de vin roşu de Prahova”.

Oricum liderii PSD şi PC au cam uitat că de fapt campania este pentru europarlamentare şi nu pentru prezidenţiale şi au vorbit mult despre posibila candidatură a lui Victor Ponta la un mandat pentru Cotroceni.

Singurul care a abordat, cât de cât, ceva teme europene a fost conservatorul Laurenţiu Rebega, vicele CJ Prahova, care a explicat cum îi va reprezenta el pe agricultorii din România la Bruxelles.

Victor Ponta l-a lăudat pe Mircea Cosma şi i-a promis că, anul acesta, va demara construcţia autostrăzii Comarnic- Braşov, autostradă pe care intenţionează să o şi inaugureze.

Nu putem să nu remarcăm galeria impresionantă şi foarte vocală a celor de la UNPR, mai ales că scandările şi bannerele afişate semănau destul de mult cu cele utilizate de deputatul Vlad Cosma în campaniile electorale...Interesantă coincidenţă...

În rest, ne-ar fi plăcut să o ascultăm şi pe Daciana Sârbu, dar soţia premierului a preferat să îi lase pe alţii să cheme oamenii la vot pe 25 mai.  Şi s-a simţit şi lipsa discursului lui Mircea Cosma, chiar dacă Laurenţiu Rebega a încercat să îşi rostească discursul cu patosul învăţat de la şeful CJ Prahova.

La întâlnirea de la Ploieşti au participat primarul Iulian Bădescu, senatorii Ecaterina Andronescu, Daniel Savu, Augustin Mitu, Radu Oprea şi Dan Ioniţă, deputaţii Andrei Sava şi Răzvan Tănase, consilieri locali şi judeţeni.