După două luni de nehotărâre în care a anunţat ferm că sub nicio formă nu va părăsi PNL, partid care l-a inventat politic, deputatul Virgil Guran şi-a „revizuit” opţiunile politice şi a declarat ieri că s-a răzgândit şi că părăseşte Partidul Naţional Liberal. Unul dintre motivele deputatului ales pe listele PNL în colegiul Campina l-a constituit înfrângerea extrem de severă pe care a înregistrat-o în încercarea sa de a accede într-o funcţie de vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, când a înregistrat un scor infim.
Destinaţia imediată a deputatului Guran o constituie nouă formaţiune pseudoliberală a fostului premier Tăriceanu, formaţiune care se bucură de sprijinul financiar şi organizatoric al PSD-ului.

 Momentul hotărâtor pentru Guran l-a reprezentat întâlnirea cu deputatul PSD Sebastian Ghiţă, întâlnire care a avut loc la sediul Consiliului Judeţean. Se pare că argumentele lui Ghiţă, de altfel un tip extrem de convingător, au fost mult mai puternice în stabilirea priorităţilor politice ale lui Guran decât doctrina liberală şi principiile pe care deputatul prahovean le invocă la fiecare apariţie publică.