Vicepreşedintele PMP, Gelu Vişan, a dezvăluit că unul dintre miniştrii Cabinetului Ponta l-ar avea ca naş pe interlopul Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu, a cărui familie este în centrul scandalului de trafic de influenţă şi şantaj care îl vizează pe fratele preşedintelui, Mircea Băsescu. Surse apropiate de partidul de guvernământ au susţinut că Bercea este naşul de căsătorie al ministrului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, relatează publicaţia stiripesurse.ro.

Gelu Vişan a confirmat această informaţie, însă nu l-a nominalizat pe ministrul în cauză. „Este un ministru care şi acum este în funcţie. Am verificat de mii de ori informaţia. A fost cununat de Bercea. Să iasă el să spună că Bercea îi este sau nu naş. Dacă nu, o să îi spun eu numele”, a declarat Vişan, potrivit nasul.tv.

Pe de altă parte, Biroul de presă al Departamentului pentru Întreprindri Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism a transmis următoarea precizare, în speranţa unei cât mai corecte informări a publicului: „Domnul ministru Florin Nicolae Jianu nu îl cunoaşte şi nu s-a întâlnit niciodată cu domnul Sandu Anghel cunoscut sub numele de Bercea Mondialul şi nici nu cunoaşte şi nici nu s-a întalnit cu vreun membru al familiei acestuia. De asemenea, niciun membru al familiei domnului Florin Nicolae Jianu nu îl cunoaşte şi nu s-a întâlnit vreodată cu domnul Sandu Anghel sau cu vreun membru al familiei acestuia din urmă. Totodată facem precizarea că între domnul ministru Florin Nicolae Jianu şi familia acestuia nu există şi nu a existat nicio legătură de orice natură cu domnul Sandu Anghel şi familia acestuia din urmă”.