Fostul primar al comunei dâmboviţene Tărtăşeşti Ionel Cristian Costache, condamnat la închisoare în două dosare pentru luare de mită şi conflict de interese, este cercetat de Poliţia Dâmboviţa într-un nou dosar, pentru abuz în serviciu. Prejudiciul în acest dosar este estimat la peste jumătate de milion de lei, informează Mediafax.

În acest dosar mai este cercetată şi o contabilă din Primărie. Fostul primar al comunei Tărtăşeşti Ionel Cristian Costache se află în prezent în penitenciar.

În cursul anului 2010, primarul, în calitate de ordonator principal de credite, împreună cu contabila, ar fi aprobat decontarea unor lucrări supraevaluate pentru şcoala şi biserica din satul Bujoreanca, lucrări care au fost executate doar parţial.

În cursul aceluiaşi an, cei doi ar fi semnat pentru decontarea unor lucrări la un nou sediu al Primăriei Tărtăşeşti, lucrări care în acte apar ca fiind efectuate, dar care de fapt nu au fost realizate.

Anchetatorii au instituit sechestru asigurator în valoare de un milion de lei pe bunurile imobile ale celor doi, în vederea recuperării prejudiciului.