Fostul premier Adrian Năstase se prezintă vineri la Curtea de Apel Bucureşti, unde magistraţii iau din nou în discuţie contestaţia procurorilor anticorupţie împotriva variantei de contopire a pedepselor dispusă de Tribunalul Bucureşti. În urmă cu o lună, magistraţii tribunalului au respins cererea anchetatorilor ca Adrian Năstase să primească şi un spor de pedeapsă de un an.

În motivare, judecătorul enumera argumentele: nivelul de pregătire culturală, lipsa antecedentelor penale, relaţiile sociale pe diferite planuri, dar şi conduita pe care a avut-o Adrian Năstase după comiterea faptelor:

Dosarul de contopire a fost amânat de mai multe ori, pentru că instanţa supremă nu redactase motivarea la condamnarea fostului premier. La toate termenele, avocaţii şi familia au cerut magistraţilor să judece contopirea fără acel document.

Tatăl meu fiind adus aici de mai multe ori, inutil, arată că nu mai e vorba de dreptate, şi de nedreptate”, spunea Andrei Năstase pe 31 martie.

În cele din urmă, tribunalul a judecat dosarul. Aderarea la NATO, integrarea în Uniunea Europeană - toate au fost aduse ca argument în faţa magistraţilor de avocaţii fostului premier. Judecătorii au primit chiar şi o copie a CV-ului fostului premier.

După ce au cerut încă un an de detenţie pentru condamnatul Năstase, procurorii au făcut şi ei referire la condamnarea anterioară pentru fapte de corupţie.

Decizia a fost favorabilă familiei Năstase