În regiunile din vestul, nordul şi centrul ţării vremea se va răci accentuat astfel că valorile termice vor fi mult mai mici faţă de normele climatologice specifice acestei date, în timp ce în sud şi sud-est temperaturile se vor menţine uşor peste media perioadei, chiar dacă vor marca o scădere şi în aceste zone, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Cerul va deveni variabil în regiunile nord-vestice, dar va avea înnorări în rest. Vor fi ploi locale, slabe în Banat, Transilvania şi Moldova, iar instabilitatea atmosferică se va accentua în sud şi în sud-est la amiază; vor fi averse şi descărcări electrice pe arii extinse în Muntenia şi în Dobrogea, unde cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp, în timp ce în Oltenia astfel de fenomene se vor semnala izolat. În zona montană vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, temporare în majoritatea zonelor, cu viteze ce vor depăşi izolat 50...60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9...10 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 21...22 de grade în Lunca Dunării; minimele termice se vor încadra între -3 şi 7 grade, uşor mai ridicate în sudul extrem şi în sud-est.

La Bucureşti, vremea se va răci, dar valorile termice vor fi cele normale pentru această dată, cu o maximă de 18...19 grade şi o minimă de 6...7 grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată începând din orele după-amiezei şi se va manifesta prin înnorări, averse moderate cantitativ şi posibil descărcări electrice. Vântul va avea intensificări temporare, cu precădere în cursul zilei.

MEDIAFAX