Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) confirmă că va cere în instanţă arestarea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pentru că acesta nu s-a întors în termenul impus de organele judiciare, din SUA, unde se află pentru a urma un tratament medical, informează Mediafax.
 

Miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti urmează să se ia în discuţie o contestaţie a lui Nicuşor Constantinescu împotriva unei decizii a Tribunalului Bucureşti prin care s-a stabilit, în 4 iunie, legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar în cazul său.
 
Tot la Curtea de Apel Bucureşti va fi luată în discuţie, joi, o contestaţie a DNA faţă de hotărârea prin care Tribunalul Bucureşti a respins propunerea procurorilor de menţinere a măsurii preventive a controlului judiciar faţă de şeful CJ Constanţa.

Acest proces ar fi trebuit să aibă loc luni, însă el a fost amânat pentru ca apărarea să aibă timp depună în instanţă o serie de acte medicale ce ar atesta starea de sănătate a lui Constantinescu.
 
Preşedintele CJ Constanţa a afirmat, într-un comunicat transmis anterior prin intermediul avocatului său, că DNA îl acuză că s-ar sustrage urmăririi penale şi că a cerut arestarea sa preventivă, deşi el a fost operat şi se află într-un spital din SUA.
 
Pe 27 mai, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, alături de el fiind deferit justiţiei directorul RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, după ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.
 
Potrivit DNA, Gâmbuţeanu, în calitatea sa de director general al director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, cu ajutorul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a refuzat, în mod repetat, să pună la dispoziţia Curţii de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în 2011, 2012 şi 2013.

Astfel, arată procurorii, nu a mai fost posibilă efectuarea consecutivă a trei controale pe care Curtea de Conturi le avea programate conform planului de activitate. 
Nicuşor Constantinescu trebuia să se întoarcă în ţară pe 11 iunie, dar starea de sănătate nu i-a permis şi spune că va demonstra acest fapt cu acte.

Joi e termenul la care instanţa trebuie să ia o decizie în cazul lui Constantinescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, susţine, într-un comunicat transmis prin intermediul avocatului său, că DNA îl acuză că s-ar sustrage urmăririi penale şi că a cerut arestarea sa preventivă, deşi el a fost operat şi se află într-un spital din SUA.