Poliţiştii fac percheziţii în această dimineaţă în Bucureşti şi în judeţele Suceava şi Dâmboviţa, din care cinci sunt la sediile unor instituţii publice şi firme, într-un dosar în care există suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie de către funcţionari publici cu funcţii de conducere în plan local şi oameni de afaceri, potrivit DNA. Ancheta i-ar viza pe directorul APIA şi alte 19 persoane.

Directorul APIA ar fi fost ridicat de DNA în urma descinderilor de miercuri dimineaţă. Procurorii susţin că este vorba de fraudă cu fonduri europene în peste 400 de dosare de finanţare. Sunt implicaţi şi funcţionari de la DSV şi ANSVSA Suceava.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava fac cercetări într-o cauză penală în care există suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie de către funcţionari publici cu funcţii de conducere în plan local şi oameni de afaceri.

În acest dosar, miercuri dimineaţă au loc 13 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Suceava şi Dâmboviţa, din care cinci sunt la sediile unor instituţii publice şi persoane juridice. În acest caz procurorii beneficiază de sprijinul SRI şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Sunt vizate mai multe persoane, care se află în vizorul anchetatorilor într-un dosar în care sunt suspectate de fapte de corupţie şi abuz în serviciu.

Ar fi vorba de mai mulţi directori din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, potrivit DIGI24. Este vorba despre nereguli în accesarea fondurilor europene. De asemenea, sunt căutate mai multe persoane de la Direcţia Sanitară Veterinară, dar şi un avocat. În total, peste 20 de persoane sunt vizate de o anchetă complexă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, care gestionează, printre altele, fondurile europene destinate fermierilor, a mai fost vizată de anchete DNA, aşa cum a fost cazul directorului general-adjunct, Aurel Pană, suspectat că ar fi luat mită.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 7 martie 2014, ca fostul director general adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Aurel Pană să stea 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia instanţei este definitivă şi a înlocuit măsura arestului preventiv. Aurel Pană şi Mugur George Voinea, membru PC şi director al unei firme, acuzaţi de fapte de corupţie,au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, pe 8 noiembrie 2013.