Proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica, a murit, marţi după-amiază, la una din clinicile sale din Sibiu, unde a ajuns după ce a căzut de la etajul vilei sale, prima ipoteză a anchetatorilor fiind că bărbatul a încercat să se sinucidă, sărind de la etaj, potrivit Mediafax.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că omul de afaceri Ilie Vonica a murit la una din clinicile sale din Sibiu, după ce a fost adus în stare gravă de un echipaj SMURD, iar medicii au încercat să îl resusciteze timp de mai bine de o jumătate de oră.

Din primele cercetări reiese că Ilie Vonica s-ar fi sinucis, el aruncându-se de la unul din etajele vilei sale situate pe strada Andrei Mureşanu în Sibiu.

Conform unor surse medicale, el a fost găsit în stop-cardiorespirator de către echipajul SMURD trimis la faţa locului în urma unui apel la 112.

Omul de afaceri Ilie Vonica, de profesie medic, este proprietarul grupului Polisano, din care face parte şi lanţul de farmacii Reţeta, la care luna trecută au avut loc percheziţii în dosarul reţelor false, în care au fost arestate ulterior nouă persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, infracţiuni prin care au creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Ilie Vonica şi soţia sa, Ioana Vonica, au fost audiaţi în 20 mai la Poliţia Capitalei, iar ulterior soţia omului de afaceri a fost arestată.

Potrivit procurorilor, reprezentanţii societăţi care deţine lanţul de farmacii „Reţeta“ ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţii de medicamente de la societăţi fantomă.

Astfel, în baza a aproximativ 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienţi care nu au beneficiat de acestea, reprezentanţii societăţii au decontat fraudulos la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) suma de aproximativ 8,3 milioane de lei.

Ilie Vonica a intrat în afacerile cu servicii medicale după revoluţie, iar în 1993 a deschis prima policlinică la Sibiu.

Afacerile acestuia cuprind în prezent un lanţ de peste o sută de farmacii, o fabrică de medicamente, un spital, o reţea de clinici generaliste, o clinică de dializă şi centre de fertilizare în vitro.