Omul de afaceri de origine siriană Zaher Iskandarani a fost trimis în judecată de procurorii DNA din Timişoara într-un nou dosar, fiind acuzat de o înşelăciune de 42 milioane lei.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei lichidatorul judiciar Liviu Ionel Trifa, Stoiana Găman, Dana Claudia Gheorghian, Radu Bogdan Nărămzoiu, Sarah Riyad şi Jamil Fadi.

Potrivit DNA, în anul 2007, Direcţia Generală a finanţelor Publice Timiş a stabilit în sarcina a două societăţi comerciale obligativitatea plăţii sumelor de 21.194.909 lei şi 21.457.950 lei, cu titlu de impozite şi taxe datorate bugetului statului.

Ambele firme erau controlate indirect, prin persoane interpuse, de Zaher Iskandarani, pentru această activitate infracţională, desfăşurată în cadrul acelor firme, sirianul fiind trimis în judecată pentru contrabandă cu ţigări în anul 2006 şi condamnat definitiv în martie 2014 la cinci ani închisoare de Curtea de Apel Bucureşti.

Pentru eludarea plăţii acestor sume, inculpaţii au încercat la început prin diferite acţiuni în justiţie anularea celor două decizii de impunere.