PNL şi PDL au decis să aibă un candidat unic la Preşedinţie, a anunţat miercuri liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, după discuţia cu liberalii, potrivit Agerpres.

„Am stabilit să avem un candidat unic la Preşedinţie, pe care îl vom stabili pe baza unor cercetări. Am stabilit ca, de mâine, grupurile parlamentare ale noastre vor lucra împreună şi tot de mâine vor începe colaborările în teritoriu pentru a se constitui majorităţi ale celor două partide. Ceilalţi colegi vor constitui grupurile de lucru necesare pentru a lucra la acest proiect pentru România, pentru a începe discuţiile localitate cu localitate şi judeţ cu judeţ, pentru a aduna forţele celor două partide şi astfel, într-un timp cât mai scurt, dacă s-ar putea mâine dimineaţă, dar nu vom putea să vă dăm termen acum, să ajungem la a construi un foarte puternic partid centru dreapta din România“, a afirmat Blaga la finalul întâlnirii.

Întrebat de când are încredere în Crin Antonescu, preşedintele PDL a răspuns: „Aici nu e vorba de Blaga şi Antonescu. Nici măcar despre PNL şi PDL. Este vorba despre România. Şi cele două partide au încredere unul în celălalt“.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că democrat-liberalii şi liberalii nu vor face o alianţă, dar vor lucra pas cu pas pentru a ajunge la o mare construcţie de dreapta.

„Nu vom face o alianţă. Vom lucra pas cu pas pentru a ajunge la o mare construcţie de dreapta. Două partide nu pot decât să fuzioneze ca să constituie un singur mare partid de centru-dreapta“, a declarat Vasile Blaga, după întâlnirea cu liderii liberali.

El consideră că e destul de greu de crezut că acest partid va putea fi constituit până la alegerile prezidenţiale.

„Nu aş putea să vă spun nici eu şi cred că nici domnul Antonescu când se va realiza acest lucru, dar e destul de greu de crezut că până la alegerile prezidenţiale“, a adăugat Blaga.

În opinia sa, în clasa politică românească „alianţele nu au avut viaţă lungă“.

„Discuţiile au confirmat un lucru care, din nefericire, dar pe bună dreptate a intrat în conştiinţa publică, acela că alianţele nu au avut viaţă lungă din varii motive — pentru că nu a existat o suficientă maturitate în clasa politică românească ca să-şi respecte de la început până la sfârşit obligaţiile reciproce. Şi atunci chiar dacă vom funcţiona ca o alianţă până când vom ajunge la o fuziune nu o vom scrie pe hârtie pentru că noi şi colegii liberali am participat la aceste discuţii deschişi şi sinceri. Adică avem încredere unii în alţii şi vom ajunge la scopul nostru“, a precizat Blaga.

Preşedintele PDL a arătat că şi pentru stabilirea numelui noului partid vor face analize şi cercetări.